Ome Bertus Tour

Vrijblijvend aanvragen

Lijkt het je leuk om Zwolle eens op een bourgondische manier te bekijken? Dan is de Ome Bertus Tour in Zwolle echt iets voor jou. Geniet van de Zwolse borrels, hapjes en sterke verhalen en je ziet Zwolle door een hele andere bril!

  • 27,50 per persoon incl. btw
  • Vanaf 12 personen
  • 1,5 - 2 uur
Hoe ziet de Ome Bertus Tour in Zwolle eruit?

Jullie worden ontvangen met een kop koffie en een heerlijke blauwvingersoes. Vervolgens begint de wandeling door de stad Zwolle. Tussendoor stop je bij een aantal bijzondere cafés waar jullie genieten van verschillende hapjes en drankjes.

Wie is Ome Bertus?

Wat dacht u van een ouderwets stukje balkenbrij met een Zwols drankje: het ‘blauwhandje’? Je zingt mee met het nummer ‘Swollenaer’ en bij een volgende stop wordt de dorst gelest met een glas Bertusbier. Wat, wie en waarom is Bertus Bertus? Waarom wordt er Bertus bier geschonken…? Bij deze bijzondere stop volgt een uitleg, maar… valt dit binnen de lijn of is het een verzonnen geheim? Er wordt geborreld met Hanzebitter, ook wel Bertus’ pretsap genoemd, en je proeft een heerlijk stukje kaas met Zwolse mosterd of worst. Ondertussen kom je achter allerlei geheimen die Bertus u onder strenge geheimhouding vertelt. De Ome Bertus Tour in Zwolle wordt afgesloten met een glas Hanzewijn. Hier worden ook de laatste geheimen onthuld, onder andere over het verhaal dat Bertus het proeflokaal heeft verbouwd en wij erachter kwamen dat hij de eerste Zwollenaar is die een vreemde taal is gaan spreken.

Maar…, moet je dit geloven?

Moet ik wat meenemen tijdens de Ome Bertus Tour in Zwolle?

Nee, je hoeft niets mee te nemen. Wel is het verstandig om makkelijke schoenen te dragen. De gids laat jullie namelijk een flinke wandeling maken door Zwolle. En na het proeven van een blauwhandje en Bertus’ pretsap, gecombineerd met klinkers in Zwolle, is de Ome Bertus Tour in Zwolle op naaldhakken een hele onderneming!

En dan nog even dit…

De Ome Bertus Tour in Zwolle is inclusief consumpties en hapjes tijdens de wandeling.