Modeltekenen

Vrijblijvend aanvragen

In de workshop modeltekenen leer je de basistechnieken van een professionele kunstenaar. Deze creatieve workshop is laagdrempelig en voor iedereen leuk om te doen. Of je nu een geboren kunstenaar bent of nog nooit hebt getekend.

  • Vanaf 29,95 per persoon incl. btw
  • Vanaf 10 personen
  • 1,5 uur

Inhoud van de workshop modeltekenen

Het menselijk lichaam is één van de moeilijkste dingen om te tekenen. In deze workshop krijg je de basistechnieken van het tekenen. Zo leer je dat je een model tekent als ‘poppetje’, zoals je dat vroeger als kind deed. Op vragen als ‘Waar begin je? Bij het hoofd? Of juist bij de romp?’ komen antwoorden van een professionele kunstenaar. Je tekent individueel, met je eigen ezel en potloden, die je van de workshopleider aangereikt krijgt. Na de workshop heeft iedereen een eigen modeltekeningen gemaakt. Uiteraard mag je je eigen schets mee naar huis nemen.

Moeten wij zelf model zitten?

Nee, de bedoeling is dat jullie gaan tekenen! De workshopleider neemt een echt model mee. Bij de reservering kunnen jullie aangeven of jullie een mannelijk of vrouwelijk model willen tekenen. Afhankelijk van de beschikbaarheid van het model, houdt Groepsuitjeszwolle hier dan rekening mee.

Moet ik wat meenemen?

Je hoeft voor deze workshop in principe niets mee te nemen. Wel is het verstandig om kleding aan te trekken waar geen krijt- of potloodvlek op mag komen. Niets mag natuurlijk je artistieke vrijheid in de weg zitten tijdens de workshop modeltekenen! Een oude schort of blouse is dan een goede optie.

Ik kan echt niet tekenen!

Deze vraag krijgt Groepsuitjeszwolle vaak: wat nou als ik niet kan tekenen? De workshop modeltekenen is laagdrempelig en is leuk voor iedereen. Heb je wel eens hulp gehad van een echte professional die jou de technieken bijbrengt? Jullie hoeven geen ervaren tekenaars te zijn om voor de workshop modeltekenenen te kiezen. Iedereen is welkom!