Joost de Suppoost wandeling

Vrijblijvend aanvragen

Wil je op humoristische wijze jouw collega’s of familie Zwolle laten zien? Boek dan de Joost de Suppoost wandeling en ontdek de nog onbekende plekken in Zwolle.

  • 17,95 per persoon incl. btw
  • Vanaf 12 personen
  • 1,5 - 2 uur
Hoe ziet de Joost de Suppoost wandeling eruit?

Joost de Suppoost ontvangt jou en jouw groep in het Sinterklaasmuseum en uiteraard krijg je hier een rondleiding. Vervolgens maak je een wandeling richting de historische binnenstad van Zwolle. Hierbij begeleidt de suppoost je groep door kleine steegjes en straatjes. Op het Grote Kerkplein breng je een bezoek aan het Zwols Balletjeshuis en proef je het enige echte Zwolse balletje. De winkel is nog authentiek ingericht als een “supermarkt”. Ook breng je een bezoek aan het unieke biermuseum in de Sassenstraat. Meer dan honderd verschillende bierbrouwers tonen hier hun speciaal bieren. Een grote aanrader voor de echte bierliefhebber! Vervolgens neemt de suppoost je mee naar de wijnkelder van wijnkoperij Bartels, waar nog machines te zien zijn uit vervlogen tijden. Hier proef je natuurlijk ook het ‘Zwols spraakwater’. De wandeling eindigt bij het ondergrondse Stadsomroepersmuseum, in de gewelven van Café de Gezelligheid, waar na afloop een blauwhandje en een klein hapje wordt aangeboden.

Suppoost

Wanneer je meewandelt met ‘Joost de Suppoost’ ontdek je de kleine en unieke plekjes van Zwolle. Op humoristische wijze vertelt de suppoost geweldige anekdotes! Na deze wandeling ben je onder de indruk van het vak van suppoost, want dat moet je zeker niet onderschatten. Bedenk wel: de humor ligt op straat.

Kan de Joost de Suppoost wandeling iedere dag?

Nee, op zondag is de wandeling niet mogelijk. De Joost de Suppoost wandeling is afhankelijk van openingstijden van winkels. De laatste start van een Joost de Suppoost wandeling is om 16.00 uur en op zaterdag om 15.00 uur. De wandeling kun je goed combineren met een heerlijke Zwols buffet na een late middag wandelen!

Moet ik nog wat meenemen tijdens de wandeling?

Nee, je hoeft niets mee te nemen naar de Joost de Suppoost wandeling. Tip voor de dames: omdat jullie best een eindje wandelen, zijn makkelijke schoenen wel praktisch. Alle hapjes en drankjes die worden genuttigd tijdens de wandeling zitten bij de prijs inbegrepen!